vrijdag 25 oktober 2013

OEQC Veldhoven

Een wat laat verslag van de tentoonstelling in Veldhoven door de herfstvakantie. De dag na de tentoonstelling ben ik voor een paar dagen naar Brussel vertrokken. Lekker veel uitjes dus in deze vakantie.

Ik heb een superdag gehad! Samen met Gini, Pauline en Frederika. Wat hingen er ontzettend mooie quilts op deze tentoonstelling. Ik heb genoten! Een kleine sfeerimpressie van al het moois wat we hebben gezien:

Vrijwel het eerste wat we zagen waren de quilts van Joop Smits-Jansen. Gewéldig. Prachtige quilts en zo véél! Wat hebben we daar van genoten. De uiltjes in één van haar Baltimores hebben mijn hart gestolen. Nu heb ik sowieso al een zwak voor uiltjes, maar deze knipogende uil is fantastisch.


Een ander blok op deze Baltimore liet een prachtig paard zien. Ter inspiratie (ik moet ook nog paarden appliceren op mijn Birds of Paradise) heb ik die ook maar even gefotografeerd.


Een heel ander soort quilt is de Catching Beauty van Sylvia Kaptein. Het middenstuk van deze quilt bleek geborduurd te zijn. We hebben er met onze neus bovenop gestaan om de steekjes te bewonderen. Wat een mooie combinatie van technieken is dit geworden.


Een andere topper is de quilt Ray van Karin Smulders van Erp. De quilt is gebaseerd op een CD hoesje.


Sunrize van Edna Gilad is weer een heel ander soort quilt. Deze quilt is gemaakt met de paperpiece techniek. Wat een knaller! Deze quilt moet je van een afstandje bekijken, dan is het effect van het stofgebruik des te groter.De tentoonstelling had ook een minpuntje. Dat was het ontbreken van Quiltangels, de gehandschoende dames en heren die je de achterkant van een quilt laten zien als je daar om vraagt. We hebben heel wat dames gezien die zelf aan de quilts zaten. Dat kan toch niet! Volgens de etiquette raak je de quilts niet aan! Jouw quilt zal daar maar hangen en duizenden mensen zitten er met hun handen aan, daar moet je toch niet aan denken?

Natuurlijk heb ik ook nog wat gekocht. Een paar mooie lapjes, waarvan er eentje bij thuiskomst tegen bleek te vallen. Het was een verlopende batik, maar het verloop was zo groot dat het lichtste deel vrijwel effen wit was. Ik heb er een mailtje aan gewaagd naar Calico House uit Antwerpen en ik mag het terugsturen. Dank je wel Lisette voor deze uitstekende service!!
Verder vond ik nog een heel mooi schaartje, wat niet alleen mooi is maar ook nog eens goed knipt!Ik ben nu druk met het retaynen van mijn nieuwe stoffen. Nu ik weer wat meer tijd heb, wil ik opeens van alles tegelijk. Dat kan natuurlijk niet, maar stiekem probeer ik het toch ;)

Karin

3 opmerkingen:

 1. Ook hier al zo'n heerlijk nagenietertje, wat een dag hebben we gehad, wat hebben we genoten, wat hebben we een mooie dingen gezien. Je aankopen zijn (bijna) stuk voor stuk prachtig! Veel plezier met retaynen, strijken en er dan mooie te appliceren blokken van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je blog te lezen! en je hebt helemaal gelijk als je zegt dat het not amused is als er duizenden mensen aan je quilts zitten.......daar heb ik ook wat van gezegd, en later hebben ze er paaltjes en plastic (!) linten voor gezet, dat hielp wel een ietsje, maar mensen bleven het doen......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was inderdaad een erg leuk dagje Ik heb genoten en vond het erg leuk jullie te ontmoeten. .Fijn dat je je aankopen kunt ruilen.
  Groetjes Frederika

  BeantwoordenVerwijderen