maandag 5 mei 2014

Cinco de Mayo

Cinco de Mayo, een prachtige quilt van Karen K. Stone. Het boek kocht ik drie jaar geleden al en de quilt is al die tijd niet echt uit mijn hoofd geweest. Het is een New York Beauty, maar dan met net een tikje extra! Voor mij is een New York Beauty pas geslaagd als er een grote variëteit aan stoffen is gebruikt en dat is in deze quilt zeker het geval. Tot nog toe heb ik met een vrij beperkt kleurenpalet gewerkt, dus voor ik met dit project kon starten moesten er wel wat andere kleuren stofjes bij komen. Daarom heb ik de afgelopen jaren steeds wat "cinco-de-mayo-stofjes" gekocht. Inmiddels begint het wat te lijken. Het plan is om in de zomervakantie met deze quilt te beginnen.

De quilt (afgebeeld op de kaft) wordt uitgebreid beschreven in dit boek:

Onderstaande foto geeft een deel van mijn stoffen weer. Deze kleuren heb ik speciaal voor deze quilt gekocht, zowel knalkleuren als ook wat meer gedempte kleuren. Dit kleurenpalet ga ik aanvullen met lapjes uit mijn voorraad: rood, paars, blauw, groen, zwart, wit en grijs. Vooral rood en paars heb ik in grote hoeveelheden...
De lapjes verdwijnen nog even in de kast en ik hamster nog een paar maandjes door. Ondertussen verheug ik me al vast op dit toekomstige project!

Karin

4 opmerkingen:

 1. Dat gaat zeker een prachtige en kleurrijke quilt worden! Veel plezier met hamsteren, en straks met beginnen! Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verrukkelijk om die lapjes eens bij elkaar te zien. Ik ben bij heel wat van die aankopen geweest, heerlijk om zoveel voorpret te creëren voor een project.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke frisse kleuren. Jij hebt ook echt wat met paars he. Dat zal een mooie quilt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Karin, ik zie nu wat je al hebt,
  Ik denk dat we misschien meer kunnen delen.
  Wat een bijzondere verzameling, bijzonder mooi.
  Maak eerst maar wat blokken en als je meer wilt van mij, ik stuur wel een foto van wat ik heb voor deze quilt

  BeantwoordenVerwijderen