woensdag 31 december 2014

Op de valreep...

Op de valreep van 2014 nog een berichtje. De grote stilte op dit blog betekende niet dat er helemáál niet gehandwerkt is! Even een update van mijn Cinco de Mayo.
Blok 1 en 2 had ik al eens laten zien. Daar komen nu blok 3 t/m 8 bij.

Blok 3:

Stofjes zijn niet zomaar stofjes. Vaak hebben ze een verhaal. Zo heb ik het groene glimstofje gekregen van een quiltvriendin. Zij maakt de Cinco óók en we hebben wat lapjes uitgewisseld. Leuk! Het rode stofje met de eenden is al zeker een jaar of 30 oud. Als tiener was ik al weg van patchwork en dit heb ik destijds samen met mijn moeder gekocht. Het quiltproject is nooit wat geworden. Er was toendertijd niet veel informatie voorhanden en mijn kennis was duidelijk niet toereikend om het zelf uit te vogelen. Maar het stofje is altijd bewaard gebleven!


Blok 4: 

Ook in dit blok een lapje van een quiltvriendin. Van het mooie rode stofje met de bloemetjes/hartjes heeft zij haar Tammy gemaakt. Omdat ik het stofje zo gaaf vond, verraste ze mij met een stuk. Lief!


Blok 5: 

Dit blok heeft even wat hoofdbrekens gekost! De brede rand bleek namelijk niet aan één stuk te paperpiecen! Aangezien dit niet vermeld stond in het patroon, was ik daar niet op verdacht. De eerste poging belandde dus in de prullenbak en na enige ruggenspraak met vriendinnen heb ik het patroon in delen gepaperpieced waarna ik de losse delen aan elkaar heb gezet.


Op bovenstaande foto is de "route" te zien. En omdat het best lekker ging, nog maar meteen zo'n zelfde blok erachteraan! 


Blok 6:

Ik vind het erg leuk om te zien hoe anders een blok wordt door alleen maar andere stoffen te gebruiken!


Blok 7:

In dit blok heb ik dan eindelijk de swirl verwerkt die ik in het begin van dit project al maakte, maar die eigenlijk nergens bij pastte...


En, last but not least, blok 8:Ik had het idee dat ik alleen maar hele felle stoffen nodig had voor dit project. Nu ik eenmaal bezig ben, merk ik dat donkere stoffen er ook prima bij passen. Sterker nog, dat ze voor het nodige contrast zorgen! Die ontdekking heeft de beschikbare stoffenvoorraad opeens verdubbeld! Voorlopig kan ik dus nog even vooruit! Nog 28 blokken te gaan...

Een goed uiteinde gewenst en een heel gelukkig, gezond en creatief 2015!


Karin

7 opmerkingen:

 1. Your Cinco de Mayo blocks are gorgeous! Happy New Year!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk Karin dat je de blokken ook op je blog laat zien. Nu kan ik de stoffen wat beter bekijken dan op de club. Ik vind de combinaties nu nog mooier dan van wat ik al gezien had. En wat een leuk verhaal bij een aantal lapjes. Zo wordt een quilt dus extra dierbaar. Ik vind het een erg interessant patroon en volg je vorderingen ook met plezier
  groetjes van Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eyecandy van de bovenste plank! Wat een prachtige blokken en bij elkaar zijn ze helemaal schitterend!
  Ik wens je een heel succesvol 2015, rust en kracht om alle ballen in de lucht te houden en genoeg tijd voor een stukje breien of een deel te patchen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh wat een prachtige blokken......die kleuren helemaal toppie..
  En lieve Karin dank je wel voor jou berichtjes bij mij,... Dike knuffel.
  En ik kom zo afentoe weer vij je kijken hoor.
  Succes met dit mooie werk.

  BeantwoordenVerwijderen