maandag 11 juni 2012

Quiltfestival Noord Groningen

Dit jaar vindt voor de tweede keer het Quiltfestival Noord Groningen plaats. Twee jaar geleden heb ik het samen met een aantal quiltvriendinnen bezocht en voor ons stond meteen vast dat we 'de volgende keer' weer zouden gaan. Dat was vrijdag dus.

En het was wederom geweldig. Ik had een logische route uitgezet met het doel zoveel mogelijk te kunnen zien. Natúúrlijk had ik onze tijd weer veel te positief ingepland, we hebben lang niet de hele route kunnen doen in de beschikbare tijd. Maar dat geeft niet, we hebben genoeg moois gezien.

Eén locatie stond met stip boven aan ons wensenlijstje: Molen De Grote Geert in Kantens.


Hier was namelijk werk te zien van de Boutis Club uit Zuid Frankrijk. We werden niet teleurgesteld, wat een prachtige werken hingen daar! We waren er allemaal danig van onder de indruk. Hieronder een foto van wat 'kleinere' werkstukken. 


Er hingen echter ook een aantal grote dekens (noem je dat dan ook quilts?). Hier nog een detail van mijn favoriet. Prachtig he? De 'sigaren' zijn dikker opgevuld dan bijvoorbeeld de libelle. Daardoor doet het heel natuurlijk aan. En de opvulling van de achtergrond is werkelijk fantastisch! Wat een werk! 


Nu hing daar niet alleen heel mooi werk, er was ook nog eens een alleraardigste mevrouw: Henriette Greciet. Bij binnenkomst liet ze ons al meteen zien hoe Boutis gemaakt wordt. Zij geeft lessen in Pierrefeu du Var in Frankrijk. We zijn van harte uitgenodigd! :D Ben je ook geïnteresseerd in Boutis? Kijk dan op haar blog.

We hebben een fantastische dag gehad. De weergoden waren ons goed gezind, de buien vielen alleen als wij binnen waren. We hebben genoten van al het mooie werk wat in de prachtige kerkjes hing, we hebben heerlijke koffie gehad in het dorpshuis waar we ook nog lekker gesnuffeld hebben tussen tweedehands boeken en handwerkspulletjes en last but not least, we hebben in Warffum genoten van alle kramen die daar aanwezig waren.

Karin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten