maandag 10 september 2012

Update, update, geen update

Het is vandaag ufo-update dag en ik moet bekennen dat het niet goed gaat met mijn ufo. Die is de afgelopen maand letterlijk geen steek gevorderd. Hij ligt netjes in z'n ring naast de piano te wachten op enige aandacht... Zie hier de eenzame ufo.
 

Op de voorgrond de gesneden lapjes voor een versneden ninepatch quilt. Dit zijn de restlapjes van mijn Jane-quilt. Rekenen is niet mijn sterkste kant en bang als ik ben om tekort te komen, had ik véél te veel stroken gesneden voor de ruiten van Jane. Dus toen de top in elkaar zat, bleef ik met heel wat meters gesneden stroken zitten. Ooit maakte ik een babydekentje van versneden ninepatchblokken en dat wilde ik ook nog eens overdoen 'in het groot'. Dit is echter een project dat voorlopig even niet 'aan de beurt' is, dus vermoedelijk blijven de lapjes voorlopig nog even op hun dienblaadje liggen.

Nu is het niet zo dat ik helemáál niets heb gedaan de afgelopen weken. Ik heb dus toch een paar updates.

Allereerst mijn Birds of Paradiseblok. Ik ben inmiddels ruim over de helft met het appliceren van de vormen. Het gaat niet zo vlot als ik gedacht had (ik ben behoorlijk optimistisch ingesteld :P ), maar het resultaat is niet verkeerd. Niet alles is naar m'n zin, maar voor een eerste oefening na de masterclass van Ted is het wel oké.


Een ander project dat weer een stukje gevorderd is, is de KAL mystery 28#. Inmiddels zit ik halverwege clue 3.

Wat ik hier niet mooi aan vind is dat clue 3 niet mooi recht boven de figuren van clue 2 uitkomt. Mijn gevoel voor symmetrie komt hier heftig tegen in opstand! Ik heb overwogen om het uit te trekken... Echt besloten heb ik nog niet, maar ik vind het een minder mooi onderdeel van het patroon.

Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten