dinsdag 4 december 2012

Mystery Socks

Op Ravelry is op 1 december een sokken mystery gestart. Perfect getimed, ik was juist van plan om weer eens een paar sokken te breien. Ik heb dus meteen clue 1 gedownload en ben begonnen.

Dit patroon vraagt eigenlijk om een effen garen, maar dat heb ik niet op voorraad. Ik mag niks kopen (want ik heb VV), dus ben ik begonnen met blauw gemêleerd garen. Het patroon komt daardoor niet zo goed uit, maar ik kan wel mijn techniek weer even lekker oefenen met deze sokken.

Clue 1 is inmiddels af. Bij het patroon staat niet wanneer de volgende clue uit komt, maar ik ga er van uit dat het een wekelijkse update is.

Ik brei beide sokken tegelijk op een rondbreinaald. Dat is voor mij de enige manier om 2 gelijke sokken te krijgen. Ik brei namelijk nogal onregelmatig, wat mij dus bij mijn eerste paar sokken (gebreid op gewone sokkennaaldjes) twee ongelijke sokken opleverde. En er is niets zo irritant om te dragen als 2 verschillende sokken...


Het garen wat ik gebruik had ik oorspronkelijk gekocht voor een deken van gehaakte ijssterren. Die sterren werden niet wat ik er van verwachtte, dus dat heb ik destijds uitgetrokken. Daardoor bleef ik wel met 200 gram sokkenwol zitten. Ik heb dus genoeg garen om na dit paar nog een paar te breien.

Karin

4 opmerkingen:

 1. Ik vind de kleur en de strepen die het garen geeft erg leuk! Succes met het breien van identieke sokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het effect tot nu toe wel heel leuk hoor Karin, en knap dat je het voor elkaar krijgt 2 sokken tegelijk te breien. Dat zou voor mij ook wel beter zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon een keer proberen. Het is niet moeilijker dan 1 sok tegelijk. Het is alleen maar anders.

   Verwijderen
 3. Dat worden heel mooie sokken, ook met dit garen!

  BeantwoordenVerwijderen