zaterdag 13 april 2013

Tussendoortje

Even een klein projectje tussendoor, een hoesje voor een tablet. Lekker VV, dus ook nog eens goed voor het verminderen van mijn voorraad, ben ik van restanten sokkenwolletjes een hoesje aan het breien. Ik gebruik daarvoor de Fair Isle techniek in een zeer eenvoudig patroon.

Bij het breien van de Thistle merk ik dat ik het moeilijk vind om de draden gelijkmatig aan de achterkant te laten lopen. In het boek over Fair Isle las ik dat je altijd dezelfde draad boven moet laten lopen omdat dat te zien is aan de voorkant. De foto's in het boeken lieten werkelijk prachtige achterkanten zien. Als ik dan naar de achterkant van mijn Thistle kijk, is dat maar een rommeltje.

Bij dit projectje heb ik mij dus keurig aan die regel gehouden, de witte draad loopt boven en de gekleurde onder. Ik moet zetten dat het inderdaad een keurige achterkant oplevert. Ik was blij verrast dat de achterkant er zo goed uit zag!
Toch weer een leuke oefening dit projectje en straks een mooi beschermhoesje voor mijn tablet.

Karin

5 opmerkingen:

 1. wat een leuk projectje, en keurig hoor die achterkant!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor je lieve reactie op mijn blog! Wat kun jij prachtig breien! Knap hoor, al die kleurtjes, en zo netjes! Je rood-witte quilt vind ik ook heel mooi worden. Ik ben meteen je blog gaan bijlezen, en je eerste Bird of Paradise quilt blok vind ik heel bijzonder, met die blauwe achtergrondstof.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, wat een mooi breisel, dat wordt een dot van een hoesje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je achterkantje is bijna net zo mooi als je voorkantje, allebei met een heel eigen uitstraling :) Lekker doorgaan, het wordt straks een plezier je tablet tevoorschijn te halen of juist op te bergen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi, ik zet het berichtje ook maar even hier neer. spaar jij ook grijsjes.ik ben al aan het zoeken geweest op je blog maa kan je crystal quilt niet vinden. Wil je misschien grijsjes met me ruilen? mag ik je blog linken?

  BeantwoordenVerwijderen