woensdag 1 mei 2013

Koninginnedag

Koninginnedag betekent hier traditiegetrouw: muziek maken. Niet eventjes, nee meerdere optredens op een dag. Zo gaat dat in het leven van een amateurmuzikant. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat een koninginnedag zonder muziek niet hetzelfde zou zijn. Ik geniet er van!
Gelukkig konden we tussen twee optredens door de abdicatie op tv volgen. Hetzelfde geldt voor de inhuldiging van de nieuwe koning. Het is toch wel bijzonder zo'n troonswisseling!

Het zal wennen zijn om volgend jaar geen koninginnedag meer te vieren. Koningsdag klinkt nog wat onwennig in de oren. Maar ook dan zal ik naar verwachting gewoon lekker muziek kunnen maken.

Tussen de optredens door heb ik nog even kunnen breien. Het lijkt wel steeds sneller te gaan. Zodra ik het eerste rapport van de naald van het patroon heb gelezen, rolt de rest van de naald er zo achteraan. En dat terwijl er al een kleine 300 steken op de naald staan!


Het roze vind ik het minst mooie deel van het garen. Toen ik er mee aan het breien was, vond ik het  helemaal niets. Nu er weer een stukje rood boven zit, vind ik het toch wel weer meevallen. Ik hoop dat het straks in het geheel niet al te nadrukkelijk aanwezig zal zijn.

Karin

3 opmerkingen:

  1. Gelukkig zul jij gewoon muziek kunnen blijven maken op Koningsdag, terwijl de rest van het land wat onwennig aan een misschien wel nieuwe invulling op een nieuwe dag met een nieuwe naam zal moeten wennen. ;-)
    Je Thistle wordt prachtig, ik denk dat je straks blij zult zijn met het fraaie roze in je shawl, ik vind het mooi en nu zie je nog niet hoe het geheel mooi geblockt en klaar om te dragen zal zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. meid wat een mooi geheel is het ..ik vind het Prachtig worden.
    groetjes vanuit Leeuwarden:)

    BeantwoordenVerwijderen