maandag 20 mei 2013

De slag te pakken

Zo geleidelijk aan krijg ik de slag van het inbreien te pakken. Ik ben nog steeds aan het stoeien met de draadspanning achter het werk. De laatste naalden worden eindelijk wat vlakker, het breiwerk trekt niet meer zo in elkaar. Maar dan ga ik weer twijfelen of ik sommige draden niet te los heb....

Zoals gezegd is dit project mijn ontdekkingstocht van deze (voor mij) nieuwe techniek. Het mag dus allemaal, maar ondertussen ben ik wel razendbenieuwd hoe het straks uit gaat pakken als de shawl gewassen en opgespannen is. Hoewel dit soort shawls niet echt geblockt worden.
Inmiddels ben ik bij rij 8 aangeland:


Hoe verder ik kom, hoe leuker ik het ga vinden. Helaas heb ik de komende weken weinig tijd, dus het zal nu wel niet meer zo hard meer gaan. Van dichtbij ziet het er zo uit.Heerlijk dat het even droog was, buiten komen de kleuren toch mooier tot hun recht dan binnen!

Na 7 rijen distels had ik 125 g rood garen gebruikt en 100 g wit. Dat betekent dat ik van beide bollen nog niet eens op de helft ben. Genoeg garen dus. Dat is een hele geruststelling, want het patroon was nogal summier met gegevens omtrent de benodigde hoeveelheid garen.

Karin

5 opmerkingen:

 1. Het is een spannend project, ik vind dat je rood/wit keuze prachtig is. Succes met alles dat nu even al je tijd op eist!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet langer twijfelen, je shawl wordt schitterend! Als je 'm in een sopje hebt gehad en droogt, 'trekt'het allemaal mooi bij, je zult het zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat is jouw versie toch ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend en eerrruug moeilijkk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat mooi wat mooi.........dat staat ook nog eens op mijn verlanglijstje om te leren............
  ik ehb ebwondering voor je

  BeantwoordenVerwijderen