woensdag 7 augustus 2013

Steken opnemen

Ik ben begonnen met het opnemen van de steken voor de rand! Pffff, zoals verwacht niet echt een tof werkje. Het idee was goed: tellen hoeveel steken je breit per 10 cm, de rand van je breiwerk in stukken van 10 cm verdelen en het juiste aantal steken opnemen. Klinkt volkomen logisch. Toch? Maar waarom klopt het bij mij dan niet? Ik kan helemaal niet zo veel steken opnemen per 10 cm, ik heb niet genoeg lussen!
Omdat ik per 10 cm wel iedere keer, heel natuurlijk zonder forceren, hetzelfde aantal steken opneem, laat ik het maar zo. Op hoop van zegen dat het straks goed uitkomt...


De kabels is nog een heel ander verhaal. Ik heb een kabel gekocht van 150 cm. Dat klinkt heel groot, maar het was al snel duidelijk dat ik daar niet genoeg aan had. Gelukkig had ik er koppelstukjes bijgekocht. Dus heb ik nu een kabel die "aan elkaar geknupt" is!Na het steken opnemen komt de volgende hobbel: hoe brei ik een mooie hoek. Ik zit er hard over te denken om een proeflap te breien waar ik dan een rand langs brei. Gewoon om het breien van hoeken te oefenen. Het is wel een ware ontdekkingstocht deze shawl. En ik ben nog lang niet klaar met mijn tocht!

Karin

2 opmerkingen:

  1. Het is wel een shawl met uitdagingen, ik hoop dat het goed gaat, succes met dit hogere school brei kunstwerk!

    BeantwoordenVerwijderen