zondag 27 oktober 2013

Sinterklaas


Een paar jaar geleden begon ik met het maken van het Sinterklaasquiltje uit de Patronenpost van Wendy Vosters. Het lukte niet om het voor 5 december af te krijgen. Na het Sinterklaasfeest begint de drukte voor kerst en in januari heb je je hoofd sowieso niet naar Sinterklaas staan. Het gevolg: het quiltje verdween in de kast. De bedoeling was om het er in september weer uit te halen, maar een drukke studie zorgde er voor dat het quiltje bleef waar het was. In de kast dus.

Nu heb ik het toch maar eens uit de kast gevist. Komende weken is dit de ufo waar ik aan werk. Eens kijken hoe ver ik kan komen tot aan 10 november, wanneer de eerst volgende ufo-update is.Origineel horen er nog letters naast, maar dat werd niet naar mijn zin. Dus blijft het zo. De staf moet nog deels geappliceerd worden, evenals het handje. Daarna kan ik de top gaan dubbelen.

Het applicatiewerk is nog van vóór de masterclass bij Ted. Pffff..... Nou ja, ik laat het lekker zo. Ondanks alles vind ik het een leuk quiltje. Gewoon geen close-up foto's maken ;) En dan bedenk ik mij maar, dat ik in ieder geval vooruitgang heb geboekt :)

Die brede rand hoort er eigenlijk niet langs, daar had ik destijds plannen mee, maar dat lijkt me nu niets meer. Veranderende inzichten zullen we maar zeggen. Ik ben nog aan het dubben wat ik daar precies mee ga doen, maar duidelijk is wel dat die rand smaller zal worden.

Karin

4 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit, zal voor een sfeervol beeld zorgen als ie af is!
  Groetjes,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, maar dit gaat lukken om hem af te krijgen voor 5 december, even gefocust blijven en je gaat het halen. Ik mis de letters niet en vind de rand mooi, waarom zou je die smaller maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt een heel leuke Sinterklaas quilt. Dit is de eerste keer dat ik de Sint in een quiltuitvoering zie.

  BeantwoordenVerwijderen