vrijdag 1 augustus 2014

Cinco de Mayo

En dan is het zomervakantie! Het moment waarop ik me had voorgenomen om met de Cinco de Mayo te beginnen, met als enige beperkende voorwaarde dat de top van Purple Delight af was. Nou aan die voorwaarde heb ik voldaan, dus ik kon los!

Wát een quilt is dit zeg. Vanaf de eerste seconde dat ik er mee bezig ben fascineert het mij mateloos. Het is geen makkelijke quilt, de blokken zijn complex en het is veel werk om ze in elkaar te zetten. In de eerste instantie was ik begonnen zoals in het boek omschreven werd: eerst alle stofjes die je voor het blok wilt gebruiken bij elkaar zoeken.


Dit leek wel aardig oké zo. Maar zo blijkt het voor mij niet te werken. De eerste combinatie die ik maakte viel al véél te tam uit. Dus een nieuwe duik in de lapjes. Dat leverde dit middenblokje op.


Dat leek wel goed. Dus door naar de volgende rand. En daar bleek het al mis te gaan. Ik vond het middendeeltje helemaal niet mooi bij de beide andere delen. Dus de swirl (het grijs-oranje deeltje) ligt nu eerste reserve voor een ander blok.
Ik kan beter trouw blijven aan mijn eigen manier van werken in plaats van netjes te doen wat er in een boek staat. Dat doe ik normaal ook nooit, dus dat kan ik nu ook maar beter niet doen. Bij mij "ontstaat" een blok, ik plan het eigenlijk nooit. Ik beslis dus nu per baan welke stoffen ik gebruik en voor de volgende baan duik ik opnieuw in de lapjesmand.

Nog een Work-In-Progress foto van het aan elkaar naaien van de stroken. Dat is nog een hele vaardigheid an sich! Ik heb besloten om de naadtoeslag op papier te laten zitten en heb de delen exact op de getekende lijn op elkaar gespeld. En daarna heel rustig onder de naaimachine door met een klein steekje. Tegen dit deel van het werk zag ik het meeste op, maar dat was nergens voor nodig! Het valt me reuze mee. Het secuur spelden is echt een flinke klus, maar daarna is het in een mum van tijd genaaid.


En dat levert dan uiteindelijk het volgende blok op:
Karin

1 opmerking: