zondag 17 augustus 2014

Schotland en Yorkshire

De afgelopen weken zijn we naar Groot-Brittannië geweest. Een land van uitersten zo bleek. We hebben er genoten met 30 graden Celsius. We hebben ook afgezien met 14 graden Celsius gecombineerd met regen...

Hieronder een foto-impressie.

Een bezoekje aan Kaleidoscope. De quiltwinkel in Milngavie die in Nederland vooral bekend is vanwege de enorme collectie quiltboeken die ze verkopen op beurzen.


Kamperen aan de voet van de Ben Nevis in Fort William. 


De rotsen langs de weg op het eiland Skye.


Het Eilean Donan Castle in Kyle of Lochalsh.


Er wordt in Schotland veel aan de weg gewerkt. De instructies laten aan duidelijkheid niets te wensen over. ;)


In Kingussie ontbijten we vanwege het slechte weer in een restaurantje. Alle tafeltjes blijken hier uit de onderstellen van Singer trapnaaimachines te bestaan!


Het mooiste handwerk is altijd te vinden in kerken. Dit is een geborduurd paneel in de Canongate Kirk aan de Royal Mile in Edinburgh. Deze kerk is werkelijk prachtig en een oase van rust temidden van de drukte van de Royal Mile.


Vanuit Edinburgh brachten we ook een bezoekje aan de Rosslyn Chapel. Deze kapel vormt het decor voor Dan Browns De Da Vinci Code. Helaas bleek het een zeer commercieel gebeuren te betreffen compleet met toegangsprijs en winkel. Jammer! Gelukkig konden we om de kapel heen heerlijk wandelen zonder onder te gaan in hordes mensen.

Het goede weer lijkt in Schotland dan toch echt op te zijn en we besluiten af te zakken naar Engeland. We komen in Helsmley, Yorkshire terecht. Een prachtige omgeving waar we een al even prachtige camping treffen: Wrens of Ryedale

Op weg naar Rosedale Abbey rijden we door een mooi landschap waar de schapen vrij rond mogen lopen.


Het uitzicht vanaf de Rosedale Chimney Bank. Schitterend, maar wel een heftige route. De kronkelige weg naar beneden heeft hellingen van maar liefst 33%.


In York bezoeken we de St. Martins Church. Een mooi klein kerkje met een wel heel bijzondere aankondiging op de deur:



Karin

3 opmerkingen:

 1. Ik heb genoten van je vakantieverslag en de schitterende foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke vakantie! Ben je ook zo dol op malle teksten, eentje op een landweggetje is mij altijd bijgebleven: "Mind the white cat with no traffic sense". Bedankt voor de mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo karin,
  wunderschöne Urlaubsfotos :-)
  Da würde ich auch schon gerne Urlaub machen
  liebe Grüße Birgit

  BeantwoordenVerwijderen