zondag 12 juli 2015

Studeren

September 2014 startte ik een studie voor een tweede bevoegdheid. Studeren naast een baan is pittig en zoals te verwachten bleef er weinig tijd over voor handwerken. Er zijn wat breiwerken afgekomen, maar die moet ik nog blocken... De Naaimachine heb ik de afgelopen maanden nauwelijks aangeraakt en ook de lapjes bleven in de kast.

Toch een update van de laatste maanden. Voor mijn studie moest ik voor de module Ausland 30 dagen in Duitsland doorbrengen. Dat hoefde niet een maand aaneengesloten, het mochten ook "losse" dagen zijn. Ook enkele Duitstalige activiteiten in Nederland mochten gebruikt worden.
Vorige maand sloot ik deze module af. Uiteindelijk heb ik 14 "losse" dagen gedaan in combinatie met een tweeweekse taalcursus bij het Goethe Instituut in Schwäbisch Hall.

Hieronder een foto-impressie van dertig dagen Duitsland.


"Kaffee und Kuchen" in Munster. De stukken taart waren enorm!


In Krefeld bezocht ik een theatervoorstelling van "Der Besuch der alten Dame", naar het boek van Friedrich Dürrenmatt. Verrassend goed!


Deze quote van Paul Bocuse spotte ik in een restaurant.


Een prachtig wandkleed in de St. Victordom in Xanten.


Oud muziekschrift, eveneneens in de Xantener Dom.


Het "Dreikönigenhaus" in Trier, gebouwd in 1230.


In het Rheinische Landesmuseum in Trier bezocht ik het "Mediales Raumtheater Im Reich der Schatten". Een combinatie van hedendaagse digitale techniek met grafmonumenten van rond Christus, dat een beeld schetst van het Trier in de oudheid. Een aanrader!


Oppassen voor overstekende serveersters in Wuppertal.


Schwäbisch Hall, een prachtige stad in de deelstaat Baden-Württemberg.


Dit paradijsje bevond zich midden in de stad!


Gefotografeerd vanaf de trappen van de St. Michaelskerk. De kerk is beroemd, maar ik viel helemaal voor deze prachtige huizen in oranje en groen.


Een eigenwijze ezel als trapleuning met op de achtergrond het, volgens kenners, mooiste huisje van Schwäbisch Hall.


Ook geiten blijken koppig te kunnen zijn...


En tot slot "Haus Zum grünen Baum", een prachtig gerestaureerd vakwerkhuis van het Goethe Institut Schwäbisch Hall, waar ik twee weken een appartementje had.

Karin 

2 opmerkingen:

  1. Heel divers en toch allemaal mooi! Dat waren goed bestede dagen, dat is wel duidelijk. ;)

    BeantwoordenVerwijderen