zaterdag 31 december 2016

De balans opmaken

Op oudejaarsdag 2015 startte ik met de Persian Dreams, met eigenlijk het idee om iedere twee weken een hexagon te breien, zodat de deken eind 2016 af zou zijn. Dat is dus niet gelukt. De eerste paar maanden ging het goed, maar vanaf mei heb ik eigenlijk niet voldoende tijd gehad. Tijd om te kijken hoe ver ik wél gekomen ben.

Twaalf hexagons zijn helemaal klaar. Nummer 13 ligt nog verfrummeld op een draadje te wachten op het afhechten van de draden. Daarna een badje en blocken.


Tussendoor heb ik nog wel een col gebreid: de Red River Valley, mijn versie van Escherzade cowl.


Het origneel was enkel gebreid, maar omdat ik het niet mooi vond om de witte steken van de rand averecht te breien, ging hij natuurlijk omkrullen... Dus heb ik maar besloten om hem dubbel te breien. Dit is de binnenkant:


Eigenlijk vind ik de binnenkant mooier, maar dat komt door het kleurverloop. Ik had gehoopt dat de voorkant van wit tot donker zou verlopen, maar dit garen kent een té lang verloop om dat voor elkaar te krijgen in zo'n klein project.
Hieronder nog een detail van het patroon.


Voordat ik verder ga met de Persian Dreams, ga ik eerst nóg een col breien. Nadat ik de mijne af had, kreeg ik al meteen een bestelling van mijn zoon.

Ik wens iedereen een fantastisch 2017 toe!

Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten