woensdag 13 november 2013

Birds of Paradise

Hoewel het eerste blok van de Birds of Paradise nog niet helemaal geappliceerd is, heb ik het tweede blok ook al voorbereid. Over het eerste blok ben ik niet echt tevreden. Ik vind achteraf dat ik veel te voorzichtig ben geweest in mijn stofkeuze waardoor het blok wat saai is uitgevallen.

Alleen de blaadjes van de appels het het tafelkleedje moeten nog geappliceerd worden.

Bij het tweede blok heb ik veel meer verschillende stoffen gebruikt en dat bevalt mij veel beter. Het blok is daardoor een stuk kleuriger uitgevallen dan het eerste blok. De gele bloemen bovenaan bestaan zelfs uit zes verschillende gele stofjes.

Het blok is helemaal geregen, maar moet nog geappliceerd worden. Nog even een close-upje van de gele bloem:


 Karin

3 opmerkingen:

  1. Such lovely vibrant colours, you must be having a lot of fun making these lovely blocks Karin. Thanks for sharing your journey on making these blocks.Cheers Glenda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Werken met kleur is durven, het is bij blok 2 al te zien dat je druk aan het oefenen bent met die durf! Het doet niets aan je eerste blok af, dat is ook mooi, maar rustiger in uitvoering, terwijl deze quilt wel wat uitdaging aan kan in uitvoering. Succes met appliceren en je buigen over de stofkeuze van blok 3.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig Karin, leuk ook om je eigen ontwikkeling te zien hierin.

    BeantwoordenVerwijderen