woensdag 20 november 2013

Purple Delight

Quilters zijn rare mensen. Ze snijden lapjes in stukjes om deze stukjes vervolgens weer tot lapjes aan elkaar te zetten. Sommigen zijn dan ook nog zo mesjogge om deze aldus verkregen lapjes nógmaals door te snijden!
Ik heb het natuurlijk over mijn versneden ninepatch.

Alle "ninepatches" zijn inmiddels genaaid. Een deel is al weer doorgesneden en opnieuw in elkaar gezet, maar er moet ook nog een flinke stapel gesneden worden. Dat snijden is niet het leukste deel van het werk, maar is wel essentieel voor het patroon. Door twee delen die schuin tegenover elkaar liggen een halve slag te draaien, ontstaat er een heel ander blok.

Hieronder is te zien hoe het gaat worden. De blokken zijn alleen even uitgelegd voor de foto. Pas als alle blokken genaaid zijn, maak ik de definitieve schikking. Dan kan ik het wit, dat behoorlijk nadrukkelijk aanwezig is in de quilt, evenwichtig verdelen. De kleuren op deze foto lijken nergens naar. Door de flits en het kunstlicht lijkt er een grauwe waas over de foto te liggen.

Dit moet een ruime eenpersoons quilt worden, dus ik kan voorlopig nog even vooruit. 

Karin

5 opmerkingen:

  1. What a beautiful quilt! Love all the different purples!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, je blijft kijken naar het patroon en steeds als je even naar een ander punt kijkt kan je weer gaan puzzelen, een heel mooie quilt gaat dit snijden en weer aan elkaar naaien opleveren, ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk, kan je eens blokken in de verschillende stadia laten zien?

    BeantwoordenVerwijderen